FacebookTwitterLinkedIn

De câteva luni lucrăm proiectele de marketing ale Federației Române de Handbal pe Basecamp, o platformă online de management al proiectelor.

Pentru că lucrăm în echipă remote dar, și mai important, pentru ca și cei care nu sunt direct implicați pe anumite detalii să știe de acestea, dacă au timp și vor să fie la curent. Și pot să contribuie pe proiecte dacă au vreun gând.

De genul celui avut de Dan.

Înainte să apuc să răspund ceva, a răspuns Alexandru Dedu, președintele FRH: „E prea încărcat. Nu punem pe oglinzi.”

Cum ideea lui Dan nu mi s-a părut deloc rea, am dat și eu un mesaj:

„Pe de altă parte, pornind de la sugestia lui Dan, am avea buget să punem pe interior niște huse de tetiere cu H-ul tricolor, lupul și ce ne-o mai trece prin cap? Le-ar vedea tot drumul & când fac jucătorii poze în autocar, când filmăm – ar apărea în materiale.”

Și discuția s-a oprit aici.

Până am obținut sprijinul Paco Media pentru decorarea efectivă a autocarului și m-am dus la ei să-l decorăm și, în timp ce mă uitam la schițe, îmi amintesc de sugestia lui Dan și îl întreb pe Iulian Matei de la Paco Media cum i s-ar părea dacă am pune câte un H tricolor pe fiecare oglindă. Cred că ar arăta foarte bine, hai să-l punem!”

OK, hai să-l punem!

Și am pus.

A doua zi, panică la Federație: „Păi nu a zis președintele să nu punem H?”

Ba a zis.

Păi și atunci?

Am luat serios în calcul ce a zis, m-am consultat cu cineva care a decorat sute de autocare la viața lui și am simțit că ideea lui Dan întregește designul așa că am pus H-ul. Nu l-am mai implicat în discuție pe președinte pentru că e absurd să poarte discuții despre oglinzile autocarului, să piardă timp și să se defocuseze de pe ce are de făcut. Am aliniat cu el designul pe ansamblu, micile detalii le hotărâm noi pentru că de-asta ne-a luat în echipa lui. Sper să-i placă, dar oricum oglinzile trebuie judecate în ansamblul autocarului, nu separat. Iar autocarul arată beton.

Tare a fost și reacția președintelui care s-a simțit foarte clar că a fost surprins că au apărut H-urile tricolore pe oglinzi. În același timp, a înțeles perfect situația, asumarea responsabilității și, mai ales, absurditatea unei eventuale conversații complexe cu el pe subiectul oglinzi autocar, și două secunde mai târziu a trecut la alt subiect. Ceea ce ar trebui să facă orice leader într-o astfel de situație.

CITEȘTE: Despre Adi Despot, un mare lapsus și beneficiile voluntariatului