Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Președintele Parlamentului European susține aderarea statelor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană

Uniunea Europeană are deja discuții de aderare cu Muntenegru și Serbia, în timp ce Albania și Macedonia de Nord sunt candidați oficiali. De asemenea, Bosnia-Herțegovina și Kosovo au fost considerate până acum potențiali candidați la negocieri.
uniunea europeana ue

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a pledat în favoarea aderării statelor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană, numind această extindere un „proiect pozitiv pentru pace și prosperitate”, transmite DPA.

„Extinderea poate aduce beneficii imense atât regiunii, cât şi Europei în ansamblu, ajutând la asigurarea unui continent stabil, prosper și pașnic”, a declarat duminică David Sassoli.

Ritmul, a spus el, va depinde de îndeplinirea de către țările din Balcanii de Vest a criteriilor de aderare.

„Reformele trebuie încă finalizate în fiecare din aceste țări”, dar „Uniunea Europeană trebuie să își respecte promisiunile și să recunoască progresele”, a apreciat David Sassoli.

La sfârşitul anului trecut, Cehia şi Slovacia au blocat adoptarea unui text important privind progresele în procesul de extindere a Uniunii. Iar înainte de această blocare, Bulgaria a respins începerea negocierilor de aderare la UE ale Macedoniei de Nord ca urmare a disputei generate de istoria comună.

Situația este considerată problematică, deoarece statele balcanice sunt curtate și de țări precum Rusia, China și Turcia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii