Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Președintele Klaus Iohannis spune că școlile se vor deschide din 8 februarie. „Decizia finală va fi luată în 2 februarie, când vom avea o ședință de evaluare”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că din data de 8 februarie majoritatea școlilor se vor deschide.

Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni. Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală.

Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate. În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță. În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar ciclul primar, restul nu mai merg la școală.

Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online.

Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav. Decizia finală va fi luată în 2 februarie, când vom avea o ședință de evaluare”, a declarat Klaus Iohannis.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii