Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Președintele îmbuteliatorului Coca-Cola a demisionat după 35 de ani

Preşedintele Coca-Cola HBC AG, George David, a demisionat după 35 de ani la conducerea companiei, al doilea mare îmbuteliator al grupului american Coca-Cola după volumul vânzărilor şi care acoperă din 1991 şi piaţa din România, informează Mediafax.
coca-cola.jpg

Funcția de preşedinte va fi preluată de vicepreşedintele și totodată fiul său, Anastassis David. Acesta s-a alăturat companiei în 2006 pe postul director neexecutiv şi a fost numit vicepreşedinte în 2014. Anastassis David va fi propus la adunarea acţionarilor care va avea loc în iunie pentru a fi votat în postul de preşedinte.

VEZI ȘI: COMPANIILE CARE ÎMBUTELIAZĂ COCA-COLA ÎN UE VOR FUZIONA

Coca-Cola HBC este al doilea mare îmbuteliator al companiei americane Coca-Cola după volumul vânzărilor. Aceasta este prezentă în 28 de ţări din Europa, Asia şi Africa.

În România, Coca-Cola HBC are trei fabrici, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei, precum şi o reţea de 14 puncte de distribuţie.

VEZI ȘI: LECȚIILE CRIZEI – NICOLETA EFTIMIU (COCA-COLA)

Un procent de 23,3% din Coca-Cola HBC este deținut de familia David-Leventis prin intermediul holdingului luxemburghez Kar-Tess, The Coca-Cola Company deține un procent de 23,1% din acţiuni, iar restul titlurilor sunt liber tranzacţionabile pe bursă. Compania este listată pe bursele de la Londra şi Atena.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii