Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Președintele Franței trage un semnal de alarmă referitor la un „sfârșit al Europei”

Președintele Franței, Francois Hollande a tras un semnal de alarmă, în fața Parlamentului European, referitor la un „sfârșit al Europei” și „o revenire la frontierele naționale”, în cazul în care UE nu va dovedi unitate în fața crizelor, potrivit Agerpres.
europa_criza.jpg

„Dezbaterea este nu între mai puțină Europă sau mai multă Europă, ci între afirmarea Europei sau sfârșitul Europei”, a declarat președintele Franței, informează Agerpres.

„Da, sfârșitul Europei, ceea ce înseamnă revenirea la frontierele naționale, desființarea politicilor comunitare, abandonarea monedei euro”, a mai spus Francois Hollande. În același context, acesta a precizat că „Mitterand spunea că naționalismul înseamnă război. Avertismentul este în continuare valabil”.

Declarațiile au avut loc în contextul în care astăzi, Francois Hollande și Angela Merkel s-au întâlnit la sediul Parlamentului European din Strasbourg pentru a discuta despre noile provocări ale UE: războiul din Ucraina și implicarea Rusiei la granițele Uniunii, noua strategie a Moscovei în Siria și criza refugiaților.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii