Cautare
, Forbes Staff

Lideri |
|

Președintele executiv al Alibaba se retrage din funcție

Jack Ma, co-fondator și președinte executiv al gigantului de e-commerce Alibaba, se va retrage din funcție în luna septembrie a anului următor, potrivit unui anunț al companiei citat de BBC News.
 aboneaza-te
22. Jack Ma

Jack Ma îi va preda atribuțiile lui Daniel Zhang, care ocupă în prezent funcția de director executiv al Alibaba, una dintre cele mai de succes companii de la nivel global, ale cărei acțiuni aproape și-au dublat valoarea pe parcursul ultimului an.

Potrivit companiei, Zhang va prelua funcția de director executiv pe data de 10 septembrie 2019, iar această perioadă de un an va servi drept perioadă de tranziție.

Ma este unul dintre cei mai bogați oameni din China, fiind unul dintre co-fondatorii companiei Alibaba, înființată în 1999. Înainte de a intra în lumea business-ului, Jack Ma a fost profesor de limba engleză.

“Profesorii întotdeauna vor ca elevii lor să îi depăşească, astfel că un gest responsabil care poate fi făcut pentru mine şi pentru companie este să fie lăsaţi oameni mai tineri şi mai talentaţi să preia poziţiile de conducere. Lumea este mare, iar eu sunt încă tânăr, astfel că vreau să încerc lucruri noi”, a afirmat Ma, adăugând că va rămâne partener fondator al companiei.

Citește și My Story: Alibaba și cei 17 prieteni

De asemenea, Jack Ma va rămâne în board-ul Alibaba până la adunarea generală a acţionarilor din 2020.

Alibaba este cel mai mare jucător din e-commerce în China, iar anul anterior a înregistrat încasări de aproape 40 miliarde de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii