FacebookTwitterLinkedIn

În conferința de presă de azi, desfășurată la CNA, Laura Georgescu consideră că nu se află într-o situație de incompatibilitate, dacă va fi numită de către Parlament în funcția de președinte al Consiliului, deși această funcție este asimilată celei de ministru.

Informația care ar putea conduce la situația de incompatibilitate provine dintr-o declarație de avere și interese mai veche a Laurei Georgescu, în condițiile în care noii membri ai CNA nu și-au publicat pe site-ul instituției declarațiile de avere, precizează Media Expres.

„Da, da, doamnelor și domnilor, recunosc delictul de a fi soția unui editor la programul de știri al televiziunii publice. Pornim într-un parteneriat, firesc, cu mici dubii. Orice relație, credeți-mă, funcționează până la jumatea drumului. Eu vin până la jumatea drumului în fața dumneavoastră și aștept complicitate. Cum ar putea un editor care redactează știri să fie în conflict de interese cu funcția asimilată rangului de ministru, dar plătită sub salariul meu de consilier superior al Guvernului României de 10 ani, să vină în contradicție cu deciziile unui organism colectiv care înseamnă 11 membri, și patru instituții, primele patru instituții reprezentate aici. Aștept să ne explicați dumneavoastră”, a contracarat Laura Georgescu în fața ziariștilor prezenți la conferința de presă.

De asemenea, ea a mai spus: „Sincer, dacă simțiți mai ales că eu sunt funcționar public, am absolvit curs de conflict de interese și incompatibilități, accept cu mare drag să împărtășesc colegilor mei… Unde este conflictul de interese între un editor angajat al Departamentului Emisiunilor Informative și Sportive din cadrul Televiziunii Române, acolo unde de altfel ne-am și cunoscut acum 20 de ani? Dumnezeule mare, și un om propus de Consiliul Național al Audiovizualului și susținut de 10 oameni, cred eu, cerebrali, reprezentând primele patru instituții din această țară, dar aștept, vă rog, sunt dornică să învăț și eu! Vă mulțumesc frumos anticipat, vă rog!”.

În cadrul conferinței de presă, Laura Georgescu a prezentat CNA în noua sa formulă și a expus succint care vor fi preocupările Consiliului în anul care a început.