FacebookTwitterLinkedIn

Barack Obama a făcut o trecere în revistă a unora dintre principalele realizări din cele două mandate ale sale.

El s-a referit la îmbunătățirea climatului economic, la scăderea șomajului, dar și la legalizarea mariajelor homosexuale, refacerea relațiilor diplomatice cu Cuba, acordul nuclear cu Iranul, realizări care, a spus el, nu păreau posibile în 2009, la începutul mandatului său.

Succesorul său, Donald Trump, care va prelua mandatul prezidențial la data de 20 ianuarie, nu și-a ascuns intenția de a revoca multe dintre politicile administrației Obama, iar publicul a huiduit când președintele în exercițiu s-a referit la transferul de putere.

Obama a mai spus că America este acum mai puternică decât acum opt ani, că are un potențial uriaș, „dar acest potențial se va concretiza doar dacă democrația noastră funcționează, dacă politicile noastre îi reflectă pe cetățenii noștri, dacă noi toți, indiferent de afilierea politică, readucem spiritul scopului comun de care avem acum o atât de mare nevoie”.

Obama a lansat și un avertisment privind polarizarea politică, în contextul în care tot mai mulți americani se izolează alături de cei care le împărtășesc opiniile politice și exclud din start orice informație care nu le confirmă părerile deja formate.

VEZI RADIOURILE CU CELE MAI MARI VENITURI DIN PUBLICITATE ÎN 2016