FacebookTwitterLinkedIn

Suspiciunile privind controlul Fiscului la RISE Project, declanșat joi, 6 iulie, au apărut, deoarece aceasta a publicat, în acest an, mai multe articole care îl vizau pe liderul PSD Liviu Dragnea, în care se susține că acesta deține o avere ascunsă în Brazilia. Dragnea a negat că ar fi știu de control.

„Aseară, am dat un comunicat de presă în acest sens și mai multe amănunte nu pot să va dau în momentul de față. La nivelul Direcției Antifraudă, pe luna iunie, sunt 4.000 de controale programate, probabil RISE Project a fost unul dintre aceste controale. ANAF nu este o instituție politică. Nu ne facem calendarul de acțiuni de control în funcție de declarațiile anumitor politicieni, de acțiunile anumitor politicieni sau de calendarul acestora. Noi avem un calendar și o strategie clară care nu are în vedere astfel de lucruri. În momentul în care verificarea se va finaliza, probabil vom lua măsurile legale în funcție de constatările care sunt acolo”, a precizat Stan.

Președintele ANAF a menționat că analiza de risc presupune orientarea anumitor criterii de risc prestabilite, atât în cadrul Direcției Antifraudă cât și în cel al Direcției de Inspecție Fiscală, care conduc la luarea deciziei pentru oportunitatea de a fi controlată sau nu o societate.

Nu este vorba de redacții. Pe toate segmentele, pe toate palierele, facem analize de risc, aceasta este menirea ANAF-ului. Controalele ANAF nu sunt îndreptate împotriva libertății presei. Noi respectăm drepturile și libertățile presei. Avem în strategia ANAF acea parte de control pe e-commerce și pot să vă spun că am controlat (n.red. – alte site-uri)”, a detaliat Stan.

DNA anunță că o parte din aspectele relevate în investigaţia jurnalistică a Rise Project fac obiectul unui dosar penal