FacebookTwitterLinkedIn

Conform oficialilor de la Casa Albă, în prezent, patru mari companii controlează 85% din procesarea cărnii de vită în timp ce patru firme controlează 54% din procesare de carne de pasăre și aproximativ 70% din procesarea cărnii de porc, informează AFP.

Astfel, administrația Biden va aloca un miliard de dolari din fonduri publice pentru a susține, în diferite moduri, dezvoltarea de infrastructuri independente de procesare a cărnii, în special a abatoarelor, în ideea de a crește concurența și a reduce costurile pentru consumatori. De asemenea, administrația federală va „consolida regulile care îi protejează pe fermieri, crescători și consumatori”, reguli care au fost relaxate în mandatul lui Donald Trump.

De exemplu, Casa Albă promite că va revizui regulile de atribuire a etichetei „Product of USA”(-Produs în SUA-), care în prezent poate fi utilizată și pentru carnea care provine de la animalele crescute în străinătate dar care a fost procesată pe teritoriul american.

Executivul american, care se confruntă în prezent cu o rată ridicată a inflației care subminează popularitatea președintelui Joe Biden, a făcut din creșterea concurenței între companii, în mai multe sectoare, una din liniile principale ale politicii sale economice.