Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Premium Porc Group va sacrifica 30.000 de porci din cauza unui focar de pestă porcină africană

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea au anunțat că un număr de aproximativ 30.000 de porci de la Premium Porc Group vor fi sacrificați în ferma de la Golești, după confirmarea unui focar de pestă porcină africană.
shutterstock_1078057163

„Trăim momente fără precedent în istoria companiei noastre. Am început anul 2021 sperând că singura luptă pe care o vom duce va fi cu efectele pandemiei de COVID-19. În ciuda unor reguli de biosecuritate extrem de severe, recunoscute în întreaga industrie, ne vedem în situația de a sacrifica atât de multe animale. Dar vom trece și peste asta și vom merge mai departe construind un business sustenabil împreună cu cei peste 500 de oameni care ne sunt alături”, a declarat Lars Drescher, CEO Premium Porc Group.

După confirmarea focarului de pestă porcină africană, în fermă s-a instituit un plan de măsuri, aprobat în Comitetul Local de Combatere a Bolilor Vrancea, urmând să se realizeze eutanasierea porcilor și alte măsuri ce se impun în astfel de cazuri.

Totodată, reprezentantii companiei au precizat că nu au existat transferuri de animale în ultimele săptămâni de la ferma Premium Porc care să pună în pericol și alte ferme din grup.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii