FacebookTwitterLinkedIn

Cu o investiție de 3,4 milioane de euro, noua fabrică are o capacitate de producție de aproximativ 80.000 de tone de nutreț pe an.

Inaugurarea fabricii de la Avrig, județul Sibiu, face parte dintr-un proiect amplu al companiei Premium Porc Group, BraSib, demarat în anul 2017, în valoare totală de 32,5 milioane de euro. Proiectul a fost finanțat în urma unui împrumut primit de la patru bănci – UniCredit Bank, BCR, BRD Groupe Société Générale şi Raiffeisen Bank.

Proiectul BraSib a cuprins deschiderea unei ferme de 5,400 de scroafe în Brăila, precum și finanțarea achiziției și renovării unor unități de creștere și îngrășare în județele Brașov și Sibiu. Inaugurarea fabricii de nutrețuri combinate din Sibiu, în urma unei investiții de 3,4 milioane de euro, marchează finalizarea proiectului BraSib.

Cu un design modern și digitalizat, fabrica dispune de o suprafață de aproximativ 2.000 m2 și aparatură bazată pe tehnologia daneză, asigurată de SKIOLD, partenerii danezi ai Premium Porc Group, care au asigurat aparatura și pentru primele două fabrici de nutrețuri combinate inaugurate de grup în România.

„Ne bucurăm să anunțăm finalizarea cu succes a celui mai ambițios proiect de expansiune pe care compania noastră l-a derulat în România, cu o investiție de 32,5 milioane de euro. Suntem mândri să fim un jucător important pe piața din România, contribuind la dezvoltarea unui sector agricol sustenabil, modern și la crearea de noi locuri de muncă și oportunități de dezvoltare în regiunile în care suntem prezenți. Scopul nostru este să contribuim la ridicarea standardelor în ceea ce privește producția locală de carne de porc. Credem că piața românească are un potențial uriaș și suntem hotărâți să investim în continuare și să ne aducem contribuția la dezvoltarea sectorului agricol din România”, a declarat Lars V. Drescher, CEO Premium Porc Group.

Fabrica din Avrig a fost finalizată în 2019 și are o capacitate de producție de aproximativ 80.000 de tone de nutreț pe an.

Investiția în noua fermă de nutrețuri combinate asigură calitatea hranei animalelor, compania punând accent pe normele de biosecuritate și gestionarea furajului propriu pentru animale. Noua construcție, 100% automatizată, consolidează poziția Grupului în topul producătorilor de carne de porc din România. Totodată, fabrica reprezintă și un factor de optimizare a fluxului logistic și a distribuției regionale a hrănii către fermele din Brașov și Sibiu, prin flota proprie de transport, pentru a asigura normele de biosecuritate.

Calitatea cerealelor cumpărate stabilește standarde ridicate, fiecare livrare de cereale fiind testată în laboratorul fabricii, pentru ca toate materiile prime să îndeplinească standardele ridicate de calitate pe care le promovează Premium Porc Group.

Alături de Fabrica de Nutrețuri Combinate din Avrig, Premium Porc Group mai operează alte două fabrici în județele Vrancea și Constanța.