FacebookTwitterLinkedIn

Ediţia din acest an a turneului bucureştean va fi dedicată lui Ilie Năstase, întrucât în acest an se împlinesc patru decenii de când acesta a fost desemnat primul număr 1 din clasamentul jucătorilor profesionişti de tenis din lume, lucru consumat în 1973 când Năstase a reuşit să se impună în opt turnee importante, printre care cele de la Monaco, Roma şi Roland Garros. Ca de fiecare dată în ultimii ani, Năstase va susţine un meci demonstrativ, la dublu, alături de Adriano Panatta, Mansour Bahrami şi Andrei Pavel.

Pe de altă parte, fostul partener al lui Năstase, Ion Ţiriac a anunţat că de la ediţia următoare va preda ştafeta organizării turneului fiului său, Ion Ion Ţiriac. Nu înainte însă de a discuta chiar în acest an cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, proprietarul Arenelor, fiindcă locul tradiţional de desfăşurare a întrecerii trebuie să îmbrace haine noi.

În opinia sa, ediţia din 2013 a turneului e cea mai puternică de până acum, fiindcă în ciuda faptului că nu se oferă bani de start şi-au anunţat deja prezenţa jucători din Top 20, precum francezul Gilles Simon, deţinătorul titlului, şi italianul Andreas Seppi.  De asemenea, românul Horia Tecău, campion la Bucureşti în 2012 în întrecerea turneului de dublu, se va afla şi anul acesta la Bucureşti, de data aceasta alături de noul său partener, Max Mirnyi.

Ediţia din 2013 a BRD Năstase Ţiriac Trophy va fi transmis în premieră de canalele Digi Sport, în format high definition, conform cerinţelor ATP, urmând a fi preluat, conform aprecierilor lui Ion Ţiriac de televiziuni din 25 – 30 de ţări străine.