Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Premierul spaniol Pedro Sanchez și-a cerut scuze pentru erorile comise în gestionarea pandemiei de COVID-19

Premierul spaniol Pedro Sanchez a prezentat miercuri scuze pentru erorile comise în gestionarea pandemiei de COVID-19 în Spania şi a cerut unitate pentru a „desăvârşi'' victoria împotriva noului coronavirus, informează Agerpres, conform agenţiei EFE.
Pedro Sanchez

Pedro Sanchez s-a confruntat cu o dezbatere dură în parlamentul de la Madrid, unde executivul său a cerut sprijin pentru o nouă prelungire a stării de alertă, instrument juridic care-i permite să menţină restricţii pentru a frâna epidemia.

„Este singura cale posibilă pentru a combate eficient virusul”, a subliniat premierul socialist spaniol în discursul prin care a cerut a cincea prelungire a stării de alertă decretate pe 14 martie. Întrucât guvernul coaliţiei progresiste nu dispune de majoritate în legislativ, acesta este nevoit să negocieze cu alte grupuri parlamentare, dar a ajuns deja la o înţelegere cu formaţiunea liberală Ciudadanos.

Şeful executivului şi-a cerut totodată scuze pentru „propriile erori” despre care a susţinut că au fost determinate de „urgenţa vremurilor, de penuria resurselor, lipsa unor precedente şi caracterul excepţional” al acestei crize.

Spania se numără printre ţările cele mai îndoliate de pandemia de COVID-19, înregistrând până marţi 27.778 de decese în rândul celor peste 232.000 de persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii