Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Premierul Ludovic Orban a semnat cu omologul său francez, Jean Castex, mai multe acorduri importante pentru întărirea relațiilor România – Franța

Premierul Ludovic Orban, aflat într-o vizită de două zile la Paris, a semnat ieri mai multe acorduri importante pentru întărirea legăturilor politice, economice și militare între România și Franța, informează RADOR.
Prime Minister Ludovic Orban announced the end of the state of emergency and the beginning of the state of alert

Franța, ca partener strategic, se va implica în dezvoltarea capacității României de producere a energiei nucleare, o declarație de intenție fiind semnată în acest sens, după ce, la începutul lunii, România și Statele Unite au semnat un acord de construire a două noi reactoare, notează RADOR.

Ludovic Orban: „Am semnat împreună cu premierul francez un document privind cooperarea în domeniul nuclear, care vizează colaborare cu partenerii strategici şi în realizarea proiectului de construcție a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și în renovarea reactorului 1”.

Premierul francez, Jean Castex, a remarcat relația specială dintre cele două țări și faptul că șeful guvernului de la București este primul omolog pe care îl primește la Paris de la preluarea mandatului în luna iulie.

Jean Castex: „Am salutat în această întâlnire a noastră împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice dintre Franța și România și am decis să întărim în continuare aceste relații în numeroase domenii: energia nucleară, apărare, telecomunicații, agricultură, sănătate, cultură”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii