Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Premierul irlandez se întoarce la cariera medicală pentru a lupta împotriva coronavirusului

Primul ministru irlandez, Leo Varadkar, s-a întors la profesia de medic și va lucra o tură pe săptămână pentru a ajuta în lupta împotrvia coronavirusului, a declarat duminică biroul său. Varadkar a lucrat ca medic timp de șapte ani înainte de a părăsi profesia pentru a deveni politician.
r

Premierul s-a înscris în registrul medical în martie și și-a oferit serviciile către serviciului de sănătate al țării (HSE) pentru o zi  pe săptămână în zone care se află în sfera sa de activitate, a spus un purtător de cuvânt al biroului său. „Mulți dintre familia și prietenii săi lucrează în serviciul de sănătate.  A vrut să fie printre primii care se alătură recentei campanii de recrutare de medici ”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Luna trecută, ministrul Sănătății, Simon Harris, a lansat o acțiune de recrutare către toi cei care sunt medici, dar nu mai lucrează în sistemul de sănătate publică, și mesajul a fost foarte clas: „Țara ta are nevoie de tine”. HSE a spus că a vorbit cu mii de profesioniști din domeniul sănătății, care a să se întoarcă după ce a primit peste 70.000 de răspunsuri pentru inițiativa sa „Fă-ți datoria pentru Irlanda”.

Potrivit unui raport din Irish Times, Varadkar apreia apelurile telefonice ale bolnavilor și îi evaluează pe cei care trebuie internați și care nuVaradkar provine dintr-o familie medicală. Este fiul unui medic și al unei asistente medicale și, potrivit Irish Times, două surori și soții lor lucrează cu toții în sistemul medical.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii