FacebookTwitterLinkedIn

Premierul s-a înscris în registrul medical în martie și și-a oferit serviciile către serviciului de sănătate al țării (HSE) pentru o zi  pe săptămână în zone care se află în sfera sa de activitate, a spus un purtător de cuvânt al biroului său. „Mulți dintre familia și prietenii săi lucrează în serviciul de sănătate.  A vrut să fie printre primii care se alătură recentei campanii de recrutare de medici ”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Luna trecută, ministrul Sănătății, Simon Harris, a lansat o acțiune de recrutare către toi cei care sunt medici, dar nu mai lucrează în sistemul de sănătate publică, și mesajul a fost foarte clas: „Țara ta are nevoie de tine”. HSE a spus că a vorbit cu mii de profesioniști din domeniul sănătății, care a să se întoarcă după ce a primit peste 70.000 de răspunsuri pentru inițiativa sa „Fă-ți datoria pentru Irlanda”.

Potrivit unui raport din Irish Times, Varadkar apreia apelurile telefonice ale bolnavilor și îi evaluează pe cei care trebuie internați și care nuVaradkar provine dintr-o familie medicală. Este fiul unui medic și al unei asistente medicale și, potrivit Irish Times, două surori și soții lor lucrează cu toții în sistemul medical.