Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

News |
|

Premierul irakian a supraviețuit unei tentative de asasinat cu o dronă încărcată cu explozibil

O dronă încărcată cu explozibil a vizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, reședința premierului irakian, aflată în cartierul securizat din Bagdad.  
image_2021-11-07_120654

Mustafa al-Kadhimi a postat pe Twitter la câteva momente după atac. „Mulțumesc lui Dumnezeu, sunt bine și printre oamenii mei”, a scris el pe contul său oficial.

Armata irakiană a anunțat ulterior că Mustafa al-Kadhimi nu a fost rănit, iar forțele de securitate iau măsurile necesare după această tentativă eșuată de asasinat, relatează CNN.

Reședința premierului este situată în Zona Verde, un perimetru ultraprotejat, situat în centrul capitalei irakiene şi unde se află și Ambasada SUA şi alte clădiri guvernamentale, scrie AFP.

O sursă apropiată liderului irakian a declarat, potrivit CNN, că al-Kadhimi, aflat la putere din mai 2020, se întorcea acasă după ce supervizase o acțiune a forțelor de securitate implicate într-o confruntare cu protestatari, la intrarea sudică în Zona Verde. În momentul în care premierul intra în clădire, drona a țintit reședința, rănind câteva dintre gărzi și provocând pagube minore.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată. Departamentul de Stat al SUA a condamnat cu fermitate „aparentul act de terorism”.

„Suntem în strânsă legătură cu forțele de securitate irakiene însărcinate cu apărarea suveranității și independenței Irakului și ne-am oferit asistența în desfășurarea anchetei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price. „Suntem uşuraţi să aflăm că prim-ministrul este nevătămat. Acest aparent act de terorism, pe care îl condamnăm cu fermitate, a vizat inima statului irakian”, a transmis Departamentul de Stat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii