Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Premierul Florin Cîţu este optimist în evoluţia pozitivă a economiei

Produsul Intern Brut al României a crescut în ultimul trimestru al anului 2020 cu peste 5% față de intervalul anterior, conform datelor publicate marţi de Institutul Național de Statistică. Per ansamblu, în 2020, economia României a scăzut însă cu aproape 4% față de anul precedent, notează Radio România Actualități.
Newly appointed prime minister Florin Citu

Datele semnal prezentate de INS indică cea mai mare creștere în trimestrul al IV-lea și una dintre cele mai mici căderi ale economiei la nivel european, afirmă premierul Florin Cîțu, care se arată încrezător cu privire la o evoluție pozitivă în acest an, conform Radio România Actualități.

Din opoziție, PSD susține însă că nu sunt motive de optimism.

Florin Cîţu: „Ceea ce am spus în 2020 tot timpul anului Ceea ce am spus în 2020, tot timpul anului, şi au încercat să mă contrazică trompetele pesediste, eu am avut dreptate, s-a adeverit. Economia României a avut o contracţie de minus 3,9 şi o creştere economică de circa 3% în trimestrul IV, una dintre singurele ţări din Uniunea Europeană care a evitat recesiunea tehnică. Avem şansa ca în trimestrul I anul acesta să revenim cu economia pe plus, adică să recuperăm tot ce am pierdut din cauza crizei, anul trecut.”

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii