Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Premierul Dacian Cioloș va face o vizită oficială la Paris, la invitația președintelui François Hollande

Premierul României, Dacian Cioloş va face, în perioada 20-21 ianuarie, o vizită oficială la Paris, la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, François Hollande, prilej cu care cei doi vor avea o întâlnire urmată de un dejun de lucru şi de declaraţii de presă comune, informează MEDIAFAX.
Dacian Ciolos Facebook

„Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor cu oficialii francezi vizează relaţiile istorice privilegiate dintre România şi Franţa, intensificarea ritmului pentru finalizarea proiectelor din Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic cu Franţa, dinamizarea relaţiilor economice şi consolidarea contactelor cu mediile de afaceri, consolidarea cooperării sectoriale în domenii de interes comun, dar şi subiecte importante de pe agenda europeană şi internaţională, precum terorismul, migraţia şi politica de securitate a Uniunii Europene. De asemenea, vor mai fi abordate subiecte precum aderarea României la spaţiul Schengen, viitorul raport al Comisiei Europene referitor la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, dar şi cooperarea în procesul de pregătire a ţării noastre pentru preluarea mandatului Preşedinţiei Consiliului UE”, se spune în comunicatul de presă remis de Guvern.

La dejunul de lucru va participa şi premierul francez, Manuel Valls, acesta fiind urmat de declaraţii de presă comune.

VEZI AUDIENȚELE DE TOAMNĂ ALE RADIOURILOR ÎN MEDIUL URBAN!

Dacian Cioloş va avea întrevederi şi cu preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, şi cu Claude Bartolone, preşedintele Adunării Naţionale.

De asemenea, Dacian Cioloş se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Franţa iar, la universitatea franceză SciencesPO, cu un grup de studenţi şi masteranzi români, precum şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri francez.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii