Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Premierul Dacian Cioloș va discuta astăzi, la palatul Elysee, cu președintele François Hollande despre raportul MCV și Schengen

Premierul Dacian Cioloş, aflat într-o vizită oficială în Franța, se va întâlni miercuri cu preşedintele François Hollande, întâlnirea fiind urmată,  de un dejun de lucru la care va participa şi prim-ministrul francez Manuel Valls, printre temele de discuţie figurând raportul MCV, informează MEDIAFAX.
Dacian Ciolos Facebook

Conform informațiilor oferite de Guvern, printre subiectele care vor fi abordate în cadrul discuţiilor cu reprezentanții francezi se numără și aderarea României la spaţiul Schengen, viitorul raport al Comisiei Europene cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, dar şi cooperarea în procesul de pregătire a României pentru a prelua mandatul Preşedinţiei Consiliului UE.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate, de asemenea, și subiecte precum relaţiile privilegiate dintre România şi Franţa, finalizarea proiectelor din Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic cu Franţa și dinamizarea relaţiilor economice şi consolidarea contactelor cu mediile de afaceri. Pe agendă sunt trecute şi subiecte importante de interes european şi international precum terorismul, migraţia şi politica de securitate a Uniunii Europene.

Dacian Cioloş va avea întrevederi şi cu preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, şi cu Claude Bartolone, preşedintele Adunării Naţionale.

De asemenea, Dacian Cioloş se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Franţa iar, la universitatea franceză SciencesPO, cu un grup de studenţi şi masteranzi români, precum şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri francez.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii