Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bani și Investiţii |
|

Premieră pe piața de investiții locală! SIF Moldova devine Evergent Investments

SIF Moldova, societatea de investiții financiare recunoscută în piața de capital ca cea mai dinamică în ultimii 10 ani, a primit avizul ASF pentru schimbarea denumirii. Astfel, SIF Moldova a devenit Evergent Investments.
Claudiu Doros

Evergent Investments este noul nume sub care funcționează SIF Moldova, compania cu cea mai mare capitalizare dintre toate societățile de investiții financiare listate la BVB (1,385 miliarde lei). În ultimii 10 ani, compania a avut o dinamică susținută de creștere, rata compusă a randamentului fondului fiind de 9,23%, cu 1,77% mai mare decât randamentul mediu obținut de toate celelalte fonduri de acțiuni din România. Totodată, Evergent Investments se aliniază și noii legislații privind fondurile de investiții alternative, în cadrul european.

Suntem convinși că performanța ultimilor 10 ani, stadiul actual de dezvoltare al companiei și mai ales investițiile făcute pentru a genera valoare pe termen lung se vor reflecta și evidenția mult mai bine într-o noua identitate, un nou nume. Evergent Investments ne poziționează corect în mediul investițional din România și în regiune, în special pe piața de capital, dar și pentru dezvoltarea de noi afaceri. Ne-am definit astfel misiunea în fața acționarilor, apoi am urmărit cu perseverență să aplicăm strategia și politicile necesare. Cel puțin în ultimii 10 ani, am generat o rată medie anuală de apreciere a valorii pentru acționarii noștri de 13,2%, compusă din dividende încasate de aceștia și creșterea activelor din spatele acțiunilor pe care le dețin”, a declarat Claudiu Doroș, Director General Evergent Investments.

În ultimii 10 ani Evergent Investments a acordat dividende acționarilor în echivalent de peste 150 milioane de euro, în timp ce a dublat activele administrate până la 2,2 miliarde lei.

“Am reușit să încheiem cu succes anul 2020, un an cu multiple provocări. Rezultatul net neauditat de 56,08 milioane lei, format din profit net și câștig net reflectat în rezultatul reportat este cu 44% mai mare decât cel bugetat, ceea ce validează soliditatea modelului nostru de business și în condiții extreme. De asemenea, nivelul investițiilor de 174 milioane lei în 2020 a depășit cu 66% nivelul bugetat. Toate aceste rezultate, pe lângă transparența cu care am obișnuit piața, o guvernanță corporativă consolidată în timp, preocuparea pentru performanță și nu pentru conflicte, au condus la creșterea interesului investitorilor pentru acțiunea (SIF2) EVER și în consecință, la creșterea valorii acțiunii cât mai aproape de VUAN (2,1 lei la 30 ian 2021), prin reducerea discountului de tranzacționare”, continuă Claudiu Doroș.

Evergent Investments a investit peste 400 milioane de euro în 3 mari clase de active:

  1. acțiuni cotate,
  2. acțiuni necotate, în particular private equity
  3. unități de fond și instrumente monetare, generând dublarea valorii activelor în acești ani.

 

“În perioada de 10 ani între 2010 și 2020 am generat un randament mediu compus de 9.2% anual, o performanță în sine, mai ales în comparație cu randamentul mediu al tuturor fondurilor de equity din România, care a fost de 7.5%. Pentru un manager de fond, generarea unui alfa pur de 1.7% (9.2-7.5) este un prilej de deosebită satisfacție. Pentru acționari, acest randament este o dovadă a unor alegeri înțelepte de expunere pe fondul nostru. În concluzie, noua denumire Evergent Investments redă cine suntem astăzi, o echipă de oameni talentați, experți în domeniile lor, procese investiționale testate, tactici diverse, oportunități valorificate, strategie performantă, de fapt o companie de investiții solidă și puternică ce se aliniază cu așteptările investitorilor, dar și a comunității din care facem parte”, a declarat Cătălin Iancu, Director General Adjunct Evergent Investments.

Echipa de management a primit în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din februarie votul de încredere al investitorilor, fiind aleși ca membri ai Consiliului de administrație Ceocea Costel, Ciorcilă Horia, Doroș Liviu Claudiu, Iancu Cătălin-Jianu-Dan și Radu Octavian-Claudiu.

De asemenea, Claudiu Doroș și Cătălin Iancu au fost aleși în funcțiile de Președinte, respectiv Vicepreședinte ai boardului Evergent Investments.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii