FacebookTwitterLinkedIn

Toni Teau, director general al Lasselsberger România, spune că gresia porţelanată reprezintă, în prezent,aproximativ 28% din vânzările totale de plăci ceramice de pe piaţa locală, iar în următorii trei ani, procentul va creşte cu aproximativ  5-10%.

“Ca urmare a creşterii constante a cererii de gresie porţelanată am luat decizia de a produce acest sortiment pe plan local. Capacitatea de producţie pe care o putem adapta şi folosi pentru fabricarea gresiei porţelanate poate ajunge la peste 2,5 milioane de metri pătraţi”, declarăToni Teau, adăugând că gresia porţelanată produsă la Cluj-Napoca se va adresa cu precădere pieţei locale, însă va fi destinată şi exportului.

Află de unde vine salvarea producătorilor de mobilă

Sergiu Apolzan, directorul de vânzări al companiei, spune că, pentru o suprafață de 30 de metri pătraţi, costul placării cu gresie porțelanată ajunge la aproximativ 1.000 de lei. „Plăcile de gresie porţelanată au avantajul unui grad foarte redus de absorbţie a apei, rezistenţeila cicluri repetate îngheţ-dezgheţ, dar și la abraziune şi la alunecare,prin protecţiile folosite”,explică Sergiu Apolzan.

În ceea ce priveşte bugetul mediu ce trebuie alocat pentru placarea unei suprafeţe cu gresie porţelanată, directorul de vânzări al Lasselsberger România a subliniat că, pentru 30 de metri pătraţi, costul poate ajunge la aproximativ 1.000 de lei.

Plăcile de gresie porţelanată produse la Cluj-Napoca sunt cuprinse în şapte colecţii speciale. Acestea adoptă stiluri moderne, dar şi clasice sau rustice şi poartă nume sugestive inspirate de caracteristicile produselor – Boston, London, Cementi, Doga, Garden, Piazzetta şi Pietra di Mare.

Află unde investește și ”dezinvestește” Lafarge

Cesarom este unul dintre brandurile cu tradiţie din România, având o istorie de peste 50 de ani. Compania a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberge, moment în care și-a schimbat numele în Lasselsberger  SA, dar a păstrat marca Cesarom, produsele fiind fabricate în prezent în unitatea de producţie Sanex de la Cluj-Napoca. Grupul austriac Lasselsberger deţine 67,93% din totalul acţiunilor societăţii Sanex SA.

În prezent, capacitatea totală de producţie se ridică la 6,7 milioane de metri pătraţi anual, Lasselsberger România comercializând prin intermediul a peste 100 de parteneri (distribuitori, magazine specializate şi lanţuri DIY) o gamă variată de modele de gresie, faianţă şi plăci de decor.