Cautare
, Contributor

Sport |
|

Premieră în fotbal: stadionul reutilizabil

Aflat încă în stadiu de construcție pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2022, stadionul Ras Abu Aboud din Doha va fi dezmembrat după încheierea competiției.
1596488838_875201_1596488905_noticia_normal_recorte1

Emiratul Qatarului construiește anul acesta un stadion care va fi demolat la anul. Este prima arenă destinată sportului cu balonul rotund, care va avea această soartă de când se organizează Campionatul Mondial de Fotbal.

Amplasat în portul Doha și asamblat din 974 de containere folosite în transportul maritim, stadionul, cu o capacitate de 40.000 de locuri, va găzdui șapte meciuri din etapele preliminare sferturilor de finală ale ediției 2022 a Campionatului Mondial de Fotbal.

Containerele sunt fabricate din oțel reciclat, iar numărul lor, 974, este chiar prefixul telefonic internațional al Qatarului, emirat care își propune ca, prin felul în care organizează evenimentul de anul viitor, să-și demonstreze preocuparea pentru sustenabilitate și angajamentul pentru protejarea mediului înconjurător.

După ce competiția se va fi încheiat, stadionul va fi dezmembrat putând fi ulterior montat la loc pentru un alt eveniment, în Qatar sau în altă parte a lumii.

„Arena cu 40.000 de locuri poate fi demontată în întregime și remontată altundeva; sau putem construi două stadioane mai mici, de 20.000 de locuri”, a spus pentru CNN Mohammed Al Atwan, șeful proiectului Ras Abu Aboud.

Demersurile autorităților din emirat au loc după ce un studiu realizat de FIFA a atras atenția asupra faptului că organizarea și desfășurarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 va genera până la 3,6 milioane de tone de dioxid de carbon, cu 1,5 milioane de tone mai mult decât ediția precedentă a turneului, găzduită în 2018 de Rusia.

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii