FacebookTwitterLinkedIn

DR1 Racing este considerată competiția supremă a curselor de drone și primul episod al concursului „DR1 Invitational” din Los Angeles va fi difuzat de Eurosport1, marți 8 noiembrie 2016, de la ora 24:00.

Cursele de drone sunt o competiție în care concurenții pilotează aparate de zbor teleghidate cu care încearcă să parcurgă trasee cu obstacole într-un timp cât mai scurt.

Transmisia curselor de drone este parte din strategia inovatoare Eurosport de a oferi un conținut contemporan și de a se adresa unui public mai variat cu o combinație de sporturi dintre cele mai atractive, prin intermediul tuturor platformelor sale.

DR1Eurosport2

Eurosport va transmite trei campionate adiționale în sezonul următor, inclusiv „DR1 Champions Series”, programat să debuteze în 2017 cu etape organizate în mari metropole de pe întreg globul, și „DR1 Micro Series”.

Eurosport.com, cel mai accesat website de sport din Europa, va prezenta și competiții de mai mică anvergură, conținut video suplimentar cu imagini nedifuzate, selecțiuni din transmisiuni și interviuri cu unii dintre cei mai talentați și îndrăzneți piloți de drone din lume.

De asemenea, Eurosport va reprezenta DR1 în scopul sublicențierii drepturilor la nivel global (cu excepția SUA).

Vedete precum americanul Tommy „Ummagawd” Tabajia, britanicul Luke „BanniUK” Bannister și australianul Chad „FinalGlideAUS” Nowak sunt câțiva dintre cei mai buni piloți din lume ce au ridicat cursele de drone la un alt nivel. Campionatul „DR1 Champion’s Series” va aduce în competiție mai multe echipe de elită ale piloților de drone ce se vor înfrunta pe întreg globul pentru a câștiga titlul de Campioană Mondială.

Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „Eurosport caută în permanență să inoveze. Noi credem în noile tehnologii, indiferent că este vorba de conținut în Realitate Virtuală inclus în transmisiunile noastre sau de inovațiile din sporturile noului val, acestea fiind un bun mijloc de a atrage fanii către sport. E fascinant să vedem creșterea continuă în popularitate a sporturilor electronice „eSports”, iar modul în care DR1 combină aceasta cu aspectele mai tradiționale ale întrecerii sportive crează un model de competiție incitant. Ne bucură să lucrăm cu DR1 și să oferim fanilor șansa de a urmări „întortocheatul traseu” al acestui captivant nou sport, prin intermediul tuturor platformelor Eurosport.”

VEZI televiziunile de filme cu cele mai mari vânzări de publicitate la 9 luni 2016

La rândul său, Brad Foxhoven, CEO al DR1 Racing, a declarat: „Suntem încântați să prezentăm unei audiențe atât de vaste ca a Eurosport o competiție sportivă care combină atributele Formulei 1, NASCAR-ului și cele din eGaming. Eurosport a arătat un interes real de a transmite cursele de drone nu doar pe canalele sale TV lineare, dar și de a juca un rol important în dezvoltarea acestui sport prin platformele sale digitale. Oportunitățile create de cursele de drone, atât din punct de vedere al înaltei performanțe cât și din cel al inovației, sunt nelimitate.”

DR1 este o organizație de talie mondială dedicată curselor de drone ce combină cei mai buni piloți cu drone de concurs și diferite locații pentru a crea ligi de competiție de cel mai ridicat nivel. Cu sediul în Los Angeles, California, DR1 organizează, produce și televizează curse de drone pe întreg globul.

Turneul „DR1 Invitational” a fost prima competiție de drone difuzată de o rețea de televiziune (Discovery și Science Channels), cu streaming online pe Twitch.tv și cu implicarea unor sponsori cu mărci de renume, precum Mountain Dew, Doritos, Amp Energy, Air Hogs și Buffalo Wild Wings.

De asemenea, DR1 produce seriile „Off the Radar Digital” și programe transmise în live/streaming precum „Drone Center’, „Flight Test“, și „Drone Tech“, pe Twitch.tv.