Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Premier Capital, profit înainte de impozitare de 19 mil. euro în 2020

Premier Capital plc, partenerul de dezvoltare pentru McDonald’s în România și alte cinci țări din Europa, a raportat un profit neimpozitat de 19 milioane de euro pentru anul 2020, în scădere însă comparativ cu cele 28 de milioane  înregistrate în 2019.
McDonald's Brasov Coresi

Anul trecut, grupul a înregistrat o scădere de 6,5% a cifrei de afaceri, înregistrând venituri de 319 milioane de euro. De asemenea, a continuat să se extindă în pofida pandemiei, deschizând 5 noi restaurante și obținând controlul integral al businessului din România, după ce a achiziționat un pachet de acțiuni de 10% de la un acționar local.

Toate piețele în care operează grupul au trecut prin provocări în ceea ce privește veniturile. Malta a raportat însă cel mai mare impact, cu o scădere generală de 15,7% față de 2019. Celelalte cinci țări au înregistrat scăderi de doar o cifră procentuală la nivelul vânzărilor: România și Grecia de 8%, Lituania 3,3%, Estonia 2,2% și Letonia 1%.

Premier Capital a deschis  cinci restaurante noi anul trecut: trei în România, unul în Lituania și unul în Grecia.

În 2021, compania plănuiește să deschidă opt noi restaurante, dintre care trei au fost deja inaugurate în primul trimestru, unul în România și alte două în Grecia și Lituania.

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii