FacebookTwitterLinkedIn

Premier Capital a servit anul trecut 112 milioane de clienți, cu șapte milioane mai mult decât în 2016, stabilind un nou record pentru grup. Echipa Premier Capital numără 7.500 de oameni din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România.

În 2017, grupul a înregistrat un profit operațional de 23,4 milioane de euro. După contabilizarea veniturilor din investiții și a cheltuielilor financiare, grupul a înregistrat un profit înainte de taxe de 20 de milioane de euro, în creștere de la 16,5 milioane euro în anul precedent. Activele nete pentru 2017 s-au ridicat la 47,6 milioane euro.

Fiecare țară din grup a înregistrat o creștere de două cifre, Grecia înregistrând cel mai mare avans în raport cu 2016 cu 16%, urmată de România (15,7%), Lituania (14,8%), Estonia (12,2%), Letonia (10,4%) și Malta (10,3% ).

Premier Capital a deschis șapte noi restaurante anul trecut: patru în România, două în Lituania și unul în Grecia. Alte cinci restaurante din România au fost remodelate.

Mai mult de 10 restaurante noi urmează să fie inaugurate în cele șase piețe în 2018.

Victor Tedesco, Director General Premier Capital: Trendul pozitiv și rezultatele excelente din 2017 sunt dovezi că viziunea noastră asupra grupului și strategia pentru fiecare piață aduc rezultate. Echipele din fiecare țară sunt încântate să împărtășească clienților noua experiență McDonald’s, una personală și adaptată stilului lor de viață modern: introducem treptat serviciul McDelivery, adăugăm funcționalități digitale – inclusiv comenzi și plăți mobile, precum și un program de ospitalitate în restaurante cu servire la masă. Suntem încrezători că această investiție semnificativă va avea ca rezultat un număr susținut de clienți și o creștere a cotei de piață, pe măsură ce ne concentrăm pe respectarea promisiunii McDonald’s de a oferi ‘delicious feel-good moments easy for everyone’.