FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit McDonalds, transferul către o structură de tip parteneriat pentru dezvoltare reflect strategia general a brandului condusă de președintele și CEO-ul Steve Easterbrook, care include obiectivul pe termen lunga de a opera 95% din restaurante în sistem franciză la nivel global.

McDonald’s are o relație pe termen lung cu grupul de companii Premier Capital. Acesta este partenerul pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald’s din Țările Baltice (Letonia, Lituania, Estonia), Malta și Grecia și are o experiență solidă în lucrul cu echipele și furnizorii restaurantelor McDonald’s.

Directorul general al McDonald’s România, Daniel Boaje, va rămâne în acest rol în cadrul noului parteneriat. McDonald’s are mai mult de 4.000 de angajaţi în restaurantele din România, care vor deveni parte din echipa Premier Capital. În 2015, McDonald’s a fost numit pentru al doilea an consecutiv cel mai bun angajator din România, conform AON Hewitt.

VEZI CARE SUNT LECȚIILE LUI DANIEL BOAJE PENTRU ANUL 2016

„În ultimii 20 de ani am investit peste 160 de milioane de euro în restaurantele noastre din România”, a declarat Daniel Boaje. „Servim anual peste 65 de milioane de clienți, ceea ce înseamnă că peste 180.000 de persoane vizitează zilnic restaurantele noastre și cafenelele McCafé. Sunt foarte mândru de reușitele obținute de McDonald’s în România din momentul în care am deschis prima dată ușile, în 1995, și sunt foarte încântat să lucrez cu Melo în această nouă etapă a dezvoltării afacerii.”

„Premier Capital este încântat să primească întreaga echipă McDonald’s România în familia ei tot mai mare. E o perioadă deosebită pentru noi și suntem pregătiți să dezvoltăm afacerea din România”, a adăugat Melo Hilli, CEO Premier Capital.

Achiziţia McDonald’a România a fost facilitată de BRD Groupe Société Générale, filiala din România a Société Générale.

McDonald’s este lider al pieţei restaurantelor din România, cu 67 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, McDonald’s a investit peste 700 de milioane de lei în România. Compania are 4.000 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 180.000 clienţi.

Premier Capital plc este partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. Compania operează 64 de restaurante în zone de top, mai mult de jumătate dintre ele fiind cu McDrive şi numeroase cafenele McCafe în întreaga reţea. O echipă de 2.800 de persoane operează 10 restaurante în Estonia, 22 în Grecia, 12 în Letonia, 11 în Lituania şi nouă în Malta, care au servit mai mult de 35,5 milioane de clienţi în 2015.