Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Preluarea diviziei feroviare a Bombardier de Alstom, aprobată de UE

Oficialii europeni au aprobat condiționat tranzacția de preluare a diviziei feroviare a Bombardier de către compania Alstom.
 aboneaza-te
shutterstock_465551729

Printre angajamente cintractuale se numără vânzarea unităţii de producţie Coradia Polyvalent, deţinută de Alstom în Franţa, o divizie dedicată trenurilor de navetişti a Bombardier, care include şi facilităţile de producţie din Hennigsdorf, Germania, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

La finalul acestei tranzacţii, fondul public de pensii din Quebec (Caisse de dépôt et placement), care în prezent este al doilea acţionar de la Bombardier Transport, cu o participaţie de 32,5%, ar urma să devină primul acţionar de la grupul Alstom, controlând aproximativ 18% din acţiuni, a precizat producătorul trenurilor de mare viteză TGV într-un comunicat de presă.

În februarie, Alstom a anunţat că a semnat un acord cu producătorul canadian de avioane şi trenuri Bombardier şi fondul public de pensii din Quebec (Caisse de dépôt et placement), pentru a prelua totalitatea acţiunilor la Bombardier Transport, divizia feroviară a Bombardier cu sediul în Germania, pentru un preţ cuprins între 5,8 şi 6,2 miliarde de euro.

Preluarea Bombardier Transport de către Alstom va da naştere celui de-al doilea mare producător mondial de trenuri, după grupul chinez CRRC.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei, Bombardier Transport are aproximativ 36.000 de angajaţi, iar în 2019 a avut o cifră de afaceri de 8,3 miliarde de dolari americani (7,7 miliarde de euro la cursul actual de schimb).

În replică, Alstom a încheiat ultimul exerciţiu financiar (2018 – 2019) cu o cifră de afaceri globală de 8,1 miliarde de euro. Producătorul trenurilor TGV are aproximativ 36.300 de angajaţi, dintre care 9.500 numai în Franţa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii