Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Prejudiciul în dosarul Romgaz se ridică la 62 milioane de euro

Fostul ministru al Economiei s-a prezentat la sediul DIICOT, după ce a fost chemat de procurori pentru a i se pune la dispoziție un exemplat din raportul de expertiză în dosarul Romgaz. Prejudiciul  este de 62 milioane de euro, informează Agerpres.
Adriean Videanu

La sediul DIICOT a ajuns și Ioan Niculae, care execută o condamnare în alt dosar. Adriean Videanu este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciuu și complicitate la delapidare.

Din referat rezultă cu, în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, Varujan Vosganian și, în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, Adriean Videanu, în calitate de miniștri, au aprobat, semnat și susținut în Guverb șase ordine, trei memorandumuri în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracțional constituit de Ioan Niculae și au utilizat SNGN Romgaz SA, unitate națională de interes strategic, în interesul privat al SC Interagro SA, acordând discounturi comerciale substanțiale la livrarea de gaze naturale către această companie, peste plafoanele practicate de Romgaz SA, precum și gaze naturale exclusiv din producția internă, fără a respecta dispozițiile legale și în condițiile în care Interagro SA înregistra debite mari la plata gazelor consumate.

DIICOT mai precizează că „Demersurile miniştrilor Varujan Vosganian şi Adriean Videanu s-au realizat în condiţiile în care SC Interagro SA înregistra o datorie reprezentând circa 70% din bugetul anual al societăţii naţionale, fiind grav afectate principalele activităţi ale SNGN Romgaz SA, societatea naţională fiind transformată practic într-un furnizor al unui client privat privilegiat şi fiind pus în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii