FacebookTwitterLinkedIn

NetCity Telecom refuză să pună în aplicare măsurile corective stabilite de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (Ancom) şi, alături de Primăria Bucureşti, a făcut apel la instanţă (Curtea de Apel Bucureşti), solicitând să suspende efectele Avizului emis de ANCOM în la 30 mai şi apoi anularea acestuia.

 “Peste 40 % din veniturile Netcity au fost facturări abuzive”, susțineMihai Bătrâneanu, preşedinte ANISP. Asociația solicită o intervenţie a Consiliului Concurenţei în acest sens, precum şi amendarea Netcity şi punerea în aplicare a avizului ANCOM ca măsuri intermediare.

Bătrâneanu consideră, de asemenea, că Primăria Bucureşti este principalul vinovat de blocarea sistemului telecom din capitală.

“Numeroşi investitori şi fonduri de investiţii cu care am discutat sunt foarte îngrijoraţi, deoarece nu se pot dezvolta şi au facturi care ajung la 100.000 de euro, iar pentru un nou furnizor este imposibil să intre în piaţă”, mai spune președintele ANISP.

 “Analiza efectuată de Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicații a evidenţiat că toate contractele de închiriere tubete, racorduri și branșamente au fost încheiate în afara limitelor cadrului normativ ce reglementează rețeaua metropolitană Netcity, respectiv cu încălcarea Contractului de concesiune aprobat prin HCGMB nr. 108/2008”, susţine Mihai Bătrâneanu.

În februarie 2013, ANISP a făcut publice abuzurile NetCity, sesizând, totodată, şi autorităţile competente. ANCOM a emis un aviz prin care NetCity Telecom şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti (PGMB) sunt obligate să implementeze condiţii optime pentru toţi potenţialii clienţi, inclusiv preţurile maxime ce pot fi percepute.

ANISP este o organizaţie profesională neguvernamentală şi nonprofit, constituită în 2001, din iniţiativa a 12 dintre cei mai mai importanţi furnizori de servicii de Internet de la momentul respectiv, printre care EuroWeb, Orange, GTS Telecom, Vodafone, UPC sau RDS. În prezent, organizaţia are 38 de membri cu drepturi depline şi membri asociaţi. Scopul ANISP este acela de a promova şi sprijini intereselor furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice (inclusiv Internet) în România. Din 2009, ANISP este membră EuroISPA, organizaţie pan-europeană a asociaţiilor naţionale ale ISP-urilor.