FacebookTwitterLinkedIn

„Angajatorii – atât instituții publice cât și angajatorii privați – cu un număr de  angajați mai mare de 50 au obligația să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit pe grupe și să înceapă, respectiv să termine, programul de lucru la distanță de cel puțin o oră. Această măsură a mai fost adoptată în trecut”, a declarat, sâmbătă după amiază, prefectul Capitalei Georgiana Alexandra Văcaru, citată de News.ro. Măsura este luată pentru a decongestiona mijloacele de transport în comun, al căror număr va fi, totodată, suplimentat.

Complementar, workshop-urile pentru adulți care se organizează în interior vor putea avea loc cu participarea a 250 de persoane, iar sălile de jocuri se vor închide cel târziu la miezul nopții.

Autoritățile au dispus Poliției și Jandarmeriei să intensifice controalele în zonele aglomerate, fiind menționate: Drumul Taberei, Berceni, Vitan, Obor și Delfinului. „Recomand cetățenilor să respecte întocmai sfaturile specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, vă rog să respectăm cadrul normativ și măsurile luate și de asemenea, vaccinarea pentru propria noastră sănătate și din solidaritate pentru cei din jur”, a menționat prefectul Capitalei.