FacebookTwitterLinkedIn
 În noaptea de Înviere şi în cea de Ramadan circulaţia persoanelor către lăcașurile de cult va fi permisă fără declaraţie pe propria răspundere.
Vineri, 30 aprilie, magazinele se vor închide la ora 20:00.
Vinerea viitoare, pe 30, avem program cu publicul până la ora 20:00, în noaptea de Paşte circulaţie liberă toată noaptea şi în noaptea de Ramadan, 8 spre 9, circulaţie liberă toată noaptea. Dar circulaţia este doar pentru a merge şi a ne întoarce la lăcașurile de cult, nu este circulaţie liberă oriunde. Vor ieşi fără adeverinţe din casă, se va vedea probabil, având în vedere că sunt chestiuni specifice, mergi şi iei lumină, te deplasezi la şi de la biserică. Nu vor fi deschise alte unităţi, deci nu au unde anume să circule în perioada respectivă. Referitor la alte măsuri, sunt aceleaşi măsuri pe care le avem în vigoare în ultimele două săptămâni, care se prelungesc, cu derogările pe care le-am amintit”, a declarat prefectul Alina Stoica sâmbătă, după ședința Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă.
Prefectul Capitalei a mai spus că rata de infectare este de 3,94 la o mie de locuitori în București.
E previzibil că vom scădea şi sub 3,5 în următoarea perioadă şi atunci programul operatorilor economici şi în perioada de week-end va fi până la ora 21 şi circulaţia persoanelor va fi permisă până la ora 22”, a afirmat Alin Stoica.