Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

Industrie |
|

Prefab investeşte 15 milioane de euro

euro.jpg
Producătorul de elemente prefabricate şi materiale de construcţii PREFAB S.A. a investit în total aproximativ 15 milioane de euro pentru implementarea unei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă energetică la punctul de lucru din Călăraşi. Kawasaki Gas Turbine Europe a fost furnizorul şi integratorul sistemului tehnologic.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro, din care asistenţa financiară neramburzabilă este de aproximativ 2 milioane de euro prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Investiţia colaterală făcută de PREFAB S.A. pentru adaptarea şi modernizarea platformei a fost de 10 milioane de euro, conform reprezentanţilor companiei.

Capacitatea totală instalată a centralei de cogenerare este de 130 MW/zi. Din energia electrică produsă în sistem, 60% este dată în Sistemul Energetic Naţional.

„Eficientizarea energetică a însemnat creşterea cu 12-15% a producţiei de BCA şi o capacitate instalată de 500 000 de m3/an”, declară Marian Petre Miluţ, preşedintele PREFAB S.A. Astfel, punerea în funcţiune a noului sistem în aprilie 2013 a avut ca efect poziţionarea PREFAB S.A. ca lider de piaţă în domeniul materialelor de construcţii în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii