Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Macroeconomie |
|

Predicţiile specialiștilor pentru România

Sectoarele cu cea mai mare creștere ar putea fi industria alimentară, auto și IT&C.
 aboneaza-te
macro.jpg

A doua ediţie a proiectului ProGnosis – Ziua Predicțiilor, inițiat de DC Communication, propune 41 de predicții din 10 industrii diferite.

Astfel, Mihai Pop, MBA, Manager, Transaction Advisory Services, EY România, crede că în România va avea loc o tranzacție  de peste 500 de milioane de euro în următoarele 12 luni, iar numărul tranzacțiilor în care se cumpără jucători români cu expunere internațională (exportatori, multinaționale din România, jucători regionali) va creşte.

Gabriel Sincu, Executive Director, Tax Advisory Services, EY România, estimează că „autoritățile fiscale vor pierde tot mai multe procese în urma cărora vor fi obligate să plătească dobânzi pentru restituirea cu întârziere a TVA-ului, ceea ce va determina Guvernul să ia o măsură fantezistă de genul celor legate de taxa de înmatriculare auto”. În plus, specialistul consideră că fiscul va fi înfrânt din nou în bătălia cu evaziunea fiscală și se va discuta tot mai aprins de o eventuală amnistie fiscală.

Constantin Măgdălina, Strategic Development, Market Enablement, EY România, consideră că strategia IMM-uri Orizont 2020 și “legea business angels” va reînscrie România pe un trend crescător în ce privește evoluția coeficientului de inovație de la 38.1 în 2014 potrivit Global Innovation Report la peste 40 și va readuce România în primele cele mai inovatoare 50 de țări, potrivit aceluiași document realizat de Cornel University și INSEAD.

Dragoş Pâslaru, Manager General, GEA Strategy & Consulting, consideră că „primele trei sectoare în termeni de creștere a valorii adăugate vor rămâne industria alimentară, industria TIC și industria auto”. El anticipează că antreprenoriatul va prinde teren – peste 50.000 de start-up-uri reale (nu vehicule salariale) vor fi înființate, atât prin programe finanțate UE, cât și independent de acestea.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii