Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Predicțiile 2016 ale rețelei Millward Brown: „Brandurile vor investi mai mult în online și, în special, în publicitatea video pentru ecrane mobile”

Rețeaua globală Millward Brown a difuzat raportul anual privind predicțiile legate de Digital și Media. Compania pune la dispoziția marketerilor un ghid clar privind modul în care să abordeze oportunitățile anului 2016.
Digital

Una dintre aceste predicțiile Millward Brown se referă la oportunitatea ca marketerii să stabilească mai clar traseul consumatorilor de la notorietate la achiziție, integrând mai bine punctele de vânzare și canalele media.

Oportunitatea se va concretiza în special datorită faptului că platformele digitale estompează mai mult decât oricând granițele dintre aceste două discipline care erau separate anterior. Astfel, marketerii pot optimiza traseul consumatorilor.

Marketerii care realizează hărți detaliate cu traseul consumatorilor vor putea să urmarească consumatorii de-a lungul acestui nou drum către cumpărare, permițându-le să identifice pe parcurs cele mai puternice puncte de interacțiune atât din punct de vedere al vânzărilor, cât și din punct de vedere al activităților de marketing.

„În mod tradițional, punctele de vânzare și canalele de comunicare erau separate, însă modificările din peisajul digital și cele ale comportamentului consumatorilor le permit, acum, marketerilor să le trateze împreună pentru prima dată“, afirmă Duncan Southgate, Global Brand Director al departamentului Digital din cadrul Millward Brown. „Ne asteptăm ca, în 2016, agențiile de publicitate să plaseze contextele de marketing pe o harta integrată, în așa fel încat vânzările și conținutul să crească brandurile, să se completeze reciproc, fără să se creeze vreo rivalitate între cele două.“

Millward Brown anticipează și alte schimbări importante în peisajul media și descrie, în Predicțiile pentru anul 2016, modul în care marketerii pot face alegerile corecte în ceea ce privește mijloacele de comunicare.

Printre acestea, se numără:

– În 2016, brandurile vor investi mai mult în online și, în special, în publicitatea video pentru dispozitive mobile. Cu toate acestea, multe branduri vor irosi milioane, neglijând nevoia de a adapta conținutul în funcție de format. Marketerii inteligenți vor lua în calcul mediul digital mai devreme în procesul creativ și vor pre-testa reclamele cu insistență.

– Televizioarele Smart vor prelua controlul în ceea ce privește experiența de vizionare TV, aducând schimbări profunde în modul în care consumatorii abordează conținutul. Pentru moment, majoritatea investițiilor în publicitate va lua tot drumul televiziunii clasice.

– În încercarea de a contracara receptivitatea scăzută la publicitate digitală, din ce în ce mai multe branduri vor deveni creatori de conținut.

„Brandurile care nu reușesc să targeteze consumatorii într-un mod potrivit, cele care doar adaptează același conținut la mai multe formate sau cele care se bazează doar pe reclame plătite nu au șanse mari să-și crească vânzările. Abilitatea de a fi conectat la platformele digitale atunci când consumatorii își doresc acest lucru, cu un conținut foarte bun, într-un format care nu este intruziv, este cea care va distinge marketerii de succes de cei care pur și simplu deranjează”, afirmă Duncan Southgate.

STEAUA SALVEAZĂ AUDIENȚA CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE FOTBAL

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii