FacebookTwitterLinkedIn

Vlad Voiculescu consideră că regulile prevăzute în ordinul comun al miniştrilor educației și sănătății sunt clare și ușor de pus în practică.

Totuși, cel mai greu de pus în practică este distanțarea fizică, însă este importantă în prevenirea COVID-19.

Vlad Voiculescu: „Sunt părinți care încă sunt îngrijoraţi, şi unii au motive să fie îngrijorați, fie pentru că sunt copii care suferă de o boală sau de alta, și acești copii nu trebuie să vină la școală.

Mai mult decât atât, dacă cineva are o suspiciune cât de mică că ar fi infectaţi cu virusul acesta, dacă au dureri de burtă, sau dacă nu mai au gust, miros sau orice fel de simptom care ar putea să conducă către o infecție cu SARS-CoV-2, atunci n-ar trebui să vină la școală. Şi e important că cei care nu vor să-şi trimită copiii la școală pentru că le e teamă pentru sănătatea lor pentru că au o boală, atunci e ok să nu-i trimită la școală.

De asemenea, dacă un copil locuieşte cu cineva în familie, care are o afecțiune cronică, poate bunica este foarte bolnavă și încă nu este vaccinată, atunci dacă îi e teamă, e alegerea lor, pot să spună că acel copil nu va merge la școală și este datoria școlii să le asigure acces la educație online”, conform Radio România Actualități.