Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Pre-SIHH 2016: Piaget prezintă Emperador Coussin XL 700 P, ceasul cu mecanism hibrid quartz-automatic

Poate exista „pace“ între mecanismele quartz și cele mecanice? Înainte de SIHH 2016, Piaget anunță lansarea unui ceas care e pe jumătate quartz și pe jumătate automatic. Faceți cunoștință cu Emperador Coussin XL – ceasul cu mecanism hibrid.
Piaget-Emperador-Coussin-XL-700p-002

SIHH e programat să înceapă spre finalul lunii ianuarie 2016, dar multe dintre mărcile participante au făcut deja scurte prezentări ale modelelor pe care le vor lansa în Geneva.

Emperador Coussin XL 700 P e un model cu totul special. Ceasul a fost dezvoltat pentru a sărbători 40 de ani de la lansarea primului mecanism quartz in-house produs de Piaget. Calibrul ultra-subțire 7P a fost creat în 1976 și, cu doar 3,1 mm grosime, a fost considerat cel mai subțire quartz din lume la acea vreme.

Succesorul său modern, Emperador Coussin XL 700 P, e pus în funcțiune de o soluție hibridă: un mecanism mecanic a cărui cadență e dată de un oscilator quartz în locul eșapamentului clasic. Quartzul e o piatră cu proprietăți piezoelectrice. Expusă la curent electric, ea pulsează la o frecvență precisă de 32,768 Hz care dă cadența ceasurilor.În mod normal, acesta ar fi momentul în care vorbim despre baterie, dar cum 700 P are un mecanim automatic, cu micro-rotor și barilet, Piaget a renunțat la ea.

Mecanismul hibrid a fost construit în urma unui proces de cercetare care a însumat doi ani și 10 patente de invenție. E găzduit de o carcasă în formă de pernă cu un diametru de 46,5 mm fabricată din aur alb, cu o lunetă acoperită de un strat negru de ADLC.Ceasul va fi produs într-o ediție limitată de 118 exemplare care vin cu o curea din piele de aligator de culoare neagră și o cataramă de prindere fabricată de asemenea din aur alb.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii