Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Poziția și propunerile comunității bancare din România referitoare la Proiectul de Lege privind darea în plată

Comunitatea bancară din România, reprezentată de Asociația Română a Băncilor și Consiliul Patronatelor Bancare din România a înaintat autorităților române și organismelor internaționale poziția și propunerile referitoare la Proiectul de Lege privind darea în plată.
banca.jpg

Comunitatea solicită Parlamentului României să asigure un dialog real si constructiv cu scopul de a aduce Legea la o formă care să corespundă cadrului legislativ existent, recomandărilor Administrației Prezidențiale cuprinse în cererea de reexaminare, avizului Băncii Centrale Europene şi a poziției exprimată de Comisia Europeană.

VEZI ȘI: CUM SE ÎMPACĂ DIGITALIZAREA BANCARĂ CU DEZVOLTAREA ÎN ZONELE RURALE

De asemenea, comunitatea bancară din România consideră că se impune devansarea termenului de intrare în vigoare a Legii 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice. Avantajul major al legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice faţă de legea privind darea în plată este că după insolvenţă debitorul persoană fizică de bună credinţă poate rămâne în posesia bunului imobil care este adus în garanţie, pe când darea în plată înseamnă pierderea locuinţei de familie/ terenului.

VEZI ȘI: TOP 5 LEBEDE NEGRE ÎN 2015

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii