Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Povestea unui serial TV: Suleyman Magnificul – episodul III (contribuția)

suleyman_magnificul.jpg
Audiența medie la nivel urban a celor 62 de episoade ale serialului „Suleyman Magnificul”, difuzate între 10 septembrie 2012 și 23 aprilie 2013, a contribuit cu aproape 40% la audiența postului de televiziune Kanal D. „Suleyman” a fost un program-locomotivă pentru stația turcilor de la Dogan Media.

Cu cât contribuie audiența unui program la audiența generală a unui post de televiziune? La această întrebare răspunde parametrul Contribuția (CChn%), care poate fi furnizat de sondajele de monitorizare și audiență TV (alături de Rating sau Reach). Cu cât valoarea acestui indicator este mai mare, cu atât programul are un loc important în grila televiziunii.  

În cazul Kanal D, audiența serialului „Suleyman Magnificul” a contribuit cu 38,8% la audiența medie urbană a televiziunii, în perioada 10 septembrie 2012 – 23 aprilie 2013.

Locomotiva „Suleyman” a început din primele episoade să tragă la ratingul Kanal D. Audiența primului episod a contribuit cu 33,7% la audiența urbană a televiziunii în ziua în care a fost lansat serialul (10 septembrie 2012).

Al patrulea episod a avut o contribuție de 40,2%. De atunci (18 septembrie), CChn% Suleyman a avut valori între 35,5% și 49,3%. Pe 31 decembrie 2012, când episodul a avut o audiență scăzută (din cauza pregătirilor pentru Revelion!), CChn% a fost de 9,6%.

În prima zi a acestui an, episodul difuzat a contribuit cu 6% la audiența generală a televiziunii. Dar aceste „contribuții” minore au fost accidente. Serialul a început din ianuarie 2013 să-mi manifeste apăsat „contribuția”, care nu a coborât niciodată sub 36,5 procente.

Cea mai mare cifră procentuală la nivel urban a fost înregistrată de episodul transmis în seara zilei de 15 aprilie: 48,2%. Așadar, aproape jumătate din audiența televiziunii Kanal D din acea zi s-a datorat „magnificului Suleyman”.

La nivel național, ratingul „magnificului” a contribuit în proporție de 35,6% la audiența generală a stației, în perioada amintită. Cea mai mare valoare CChn% a fost furnizată de episodul difuzat pe 8 octombrie 2012: 47,2%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii