Cautare
, Contributor

Modă |
|

Povestea rescrisă a iei: ce au în comun o galerie de artă contemporană, un grup de tineri stiliști în formare și colecția de veșminte populare a lui Mircea Dinescu?

Maiastra - povestea rescrisa a iei
,,Povestea rescrisă a iei”, un eveniment-concept realizat de către Galateca și Universul DallesGO, a reunit 26 de povești inspirate de colecția de ii moderne și vintage a scriitorului Mircea Dinescu. Responsabili pentru reinterpretarea iei în ținute moderne au fost cursanții stilistului Ovidiu Buta.

 aboneaza-te
Dandy, Vampire Chic, Rock Glam, Alice in Urbanland, Dandy, Maria Tanase, Muslim Bride sau Russian Girl: doar câteva dintre identitățile pe care le-a îmbrăcat ia românească pe 1 august, cu ocazia prezentării de modă ,,Măiastra – Povestea rescrisă a iei”, un proiect care gravitează în jurul expoziției ,,Măiastra – povestea nespusă a iei”. Deschisă vizitatorilor până pe 25 august, aceasta din urmă reprezintă o instalație inedită și o nouă abordare a costumului popular românesc, atât ca element de artă cât și ca simbol identitar.

Cu o introducere de Iulia Gorneanu (foto stânga), director artistic al galeriei Galateca și sub coordonarea stilistului Ovidiu Buta, cele 26 de ținute pregătite de către studenții diviziilor de stilism, make-up și hairstyling ale platformei de cursuri after-work Universul DallesGO au defilat pe ritmuri de Maria Tănase și Grigore Leșe. La baza fiecărei ținute s-a aflat o ie vintage, cele mai multe provenind din colecția privată a scriitorului Mircea Dinescu, parte din expoziția de la Galateca.

Clic aici pentru o galerie foto cu ținutele propuse de către viitorii stiliști instruiți de Ovidiu Buta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii