Cautare
, Contributor

Modă |
|

Povestea rescrisă a iei: ce au în comun o galerie de artă contemporană, un grup de tineri stiliști în formare și colecția de veșminte populare a lui Mircea Dinescu?

Maiastra - povestea rescrisa a iei
,,Povestea rescrisă a iei”, un eveniment-concept realizat de către Galateca și Universul DallesGO, a reunit 26 de povești inspirate de colecția de ii moderne și vintage a scriitorului Mircea Dinescu. Responsabili pentru reinterpretarea iei în ținute moderne au fost cursanții stilistului Ovidiu Buta.

Dandy, Vampire Chic, Rock Glam, Alice in Urbanland, Dandy, Maria Tanase, Muslim Bride sau Russian Girl: doar câteva dintre identitățile pe care le-a îmbrăcat ia românească pe 1 august, cu ocazia prezentării de modă ,,Măiastra – Povestea rescrisă a iei”, un proiect care gravitează în jurul expoziției ,,Măiastra – povestea nespusă a iei”. Deschisă vizitatorilor până pe 25 august, aceasta din urmă reprezintă o instalație inedită și o nouă abordare a costumului popular românesc, atât ca element de artă cât și ca simbol identitar.

Cu o introducere de Iulia Gorneanu (foto stânga), director artistic al galeriei Galateca și sub coordonarea stilistului Ovidiu Buta, cele 26 de ținute pregătite de către studenții diviziilor de stilism, make-up și hairstyling ale platformei de cursuri after-work Universul DallesGO au defilat pe ritmuri de Maria Tănase și Grigore Leșe. La baza fiecărei ținute s-a aflat o ie vintage, cele mai multe provenind din colecția privată a scriitorului Mircea Dinescu, parte din expoziția de la Galateca.

Clic aici pentru o galerie foto cu ținutele propuse de către viitorii stiliști instruiți de Ovidiu Buta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii