Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Povestea lui Markus Villig, CEO-ul Taxify, cel mai tânăr fonador al unei companii de 1 miliardar de dolari din Europa

Markus Villig a renunțat la facultate si a devenit cel mai tanar fondator al unei companii de 1 miliard de dolari din Europa.  
 aboneaza-te
Taxify shutterstock

Tânărul și-a dorit să înființeze o companie în domeniul tehnologiei încă din adolescență, iar la 19 ani a renunțat la facultate pentru a dezvolta aplicația de ride-hailing, Taxify.

La 25 de ani, Markus Villing este cel mai tânăr fondator al unei companii din Europa care valorează 1 milliard de dolari, potrivit datelor hub-ului estonian de coworking Lift99.

Taxify, care intre timp a devenit Bolt, este una dintre cele mai mari platforme europeane de transport la cerere.

Povestea lui Markus Villig, fondatorul Taxify, cel mai tânăr miliardar din Europa

Villing a pornit afacerea cu un buget de doar 5.000 de euro, bani pe care i-a imprumutat de la familia sa.

„Mi-am dat seama că tehnologia este una dintre acele industrii în care poți avea un mare avantaj ca urmare a faptului că poți realiza lucruri mari cu echipe foarte mici”, a povestit estonianul pentru CNBC.

„În cele din urmă, totul se reduce la a fi extrem de orientat spre client și la a fi chibzuit”, mai adaugă Villig.

Potrivit CNBC, șoferii Bolt câștigă cu peste 10% față de cei ai altor platforme similare, în condițiile în care compania reține un comision de 15% pe cursa, în comparație cu 25% în cazul Uber.

Bolt s-a extins și în domeniul scuterelor electrice și al livrărilor de mâncare, iar Markus Villig spune că acesta este doar inceputul. De altfel, schimbarea numelui a avut rolul să reflecte tocmai aceasta intenție de expansiune.

„Sfatul meu pentru tinerii antreprenori este să aleagă un nume care să reflecte viziunea pe care o au pentru afacerea lor și să nu se teama să schimbe acel nume dacă viziunea lor devine mai mare”, spune CEO-ul Bolt.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii