FacebookTwitterLinkedIn

Invitații au avut ocazia să-l privească pe Bogdan Ene în timp ce transpune pe o pânză albă viziunea unui Paris nostalgic, cât se poate de personal. În continuare, pictura a fost desăvârșită de participanții la eveniment, care au răspuns provocării de a se exprima cu ajutorul culorilor sau pensulelor profesionale.

Printre ei s-a aflat și unul dintre pacienții Spitalului de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu”, artist specializat în pictură decorativă, care își semnează lucrările cu pseudonimul Gily. Editura ALL donează spitalului această lucrare colectivă, împreună cu o selecție de cărți, prin intermediul Asociației „Sfânta Sofia și Sfântul Ioan Rusul”, pentru sala de activități a instituției medicale.

Prin acest gest simbolic, editura își dorește să sublinieze faptul că literatura în particular și arta în general au valoare terapeutică și merită folosite în acest sens.

Un apartament la Paris, de Guillaume Musso, un nou thriller irezistibil

Dintr-o eroare informatică, Madeline și Gaspard au închiriat același apartament în Paris. Acest spațiu, care i-a aparținut celebrului pictor Sean Lorenz și i-a servit drept atelier, se dovedește a fi de-a dreptul seducător. Devastat de asasinarea fiului său, Lorenz murise cu un an în urmă, la numai 49 de ani. Pentru că picta puțin, iar operele lui își câștigau imediat statutul de capodopere, acum ajunseseră aproape de negăsit și valorau enorm. Pentru Madeline și pentru Gaspard, această descindere în intimitatea pictorului se va transforma într-o experiență ciudată și răvășitoare.

Guillaume Musso este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani. Romanele lui au fost publicate în peste 30 de țări și s-au vândut în peste 5 de milioane de exemplare.