Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Povestea hoțului devenit rege

În ”King Arthur: Legenda sabiei”, regizorul Guy Ritchie prezintă publicului o versiune o poveștii legendarului rege diferită de cea pe care ”o știu tații noștri”.  
KA-15164r5

Viața ne poate părea uneori doar o înșiruire de fapte aparent fără noimă. Fiecare dintre noi trece, mai devreme sau mai târziu, prin momente de introspecție în care se întreabă ce rost au experiențele pe care le-a avut până în acea clipă de analiză interioară. Mulți dintre noi devenim sceptici, chiar blazați, poate chiar răi și plini de ură, nu ne mai așteptăm la nimic bun, trăim din inerție.

Și apoi vine acel moment de claritate, aparent de nicăieri, de fapt destinația spre care ne-au condus toate experiențele de până atunci, în care ne dăm seama că tot ceea ce ni s-a întâmplat are un sens, care ni se dezvăluie subit și despre care ne întrebăm: ”Cum de nu am văzut până acum că acesta este rolul meu în această lume?”.

O astfel de viață a avut și Arthur, tânărul crescut pe străzile din Londinium, a cărui viață până în clipa în care avea să realizeze că destinul său este cel de rege al Angliei fusese una dificilă, care-l împinsese pe căi necinstite.

„Cred că cele mai bune povești sunt cele care urmăresc traseul unui om în timp ce acesta își depășește limitele, permițându-i să evolueze de la stadiul său de bază la cel al unui om care merită o viață mai bună,” spune Guy Ritchie, regizorul peliculei ”King Arthur: Legenda sabiei”, care a contribuit și ca scenarist și producător la realizarea filmului. „În versiunea noastră, viața lui Arthur e la început neînsemnată: el e un golan dintr-un bordel, care cutreieră străzile, învață să se lupte și să fenteze legile, alături de camarazii săi. Apoi, acțiunile întreprinse de alții – unii cu intenții bune, alții mai puțin – îl forțează să-și extindă viziunea cu privire la ceea ce ar putea să devină.”

Actorul Charlie Hunnam, care îi dă viață lui Arthur, spune: „Guy a transformat traseul clasic al eroului într-o poveste despre origini care îl face pe Arthur să fie mult mai accesibil noii generații. Acest Arthur a crescut purtându-și singur de grijă, dur și iute, croindu-și drum prin viață ca un prinț printre hoți. Dar el nu e un suflet nobil în căutarea unei cauze pentru care să lupte.”

Cu toate acestea, cauza îl caută pe el și, din momentul în care Arthur intră în contact cu Excalibur, acea bucată de fier extraordinară adânc înfiptă în granit, viața sa se schimbă pentru todeauna, fie că vrea, fie că nu. „Asta nu-i povestea regelui Arthur pe care o știu tații noștri,” spune producătorul Akiva Goldsman. „Acesta nu e un bărbat care vrea să scoată sabia din piatră și se gândește cu neliniște: «Să fiu eu acela? Voi reuși eu s-o scot?». Acesta este un bărbat care se gândește: «Ce naiba fac eu aici? Sper să nu reușesc». De fapt, el habar nu are ce va însemna această faptă eroică, dar presimte că nu va avea efectul dorit. Și va avea dreptate.”

Afis_King_ArthurFilmul atrage prin stilul regizoral inconfundabil al lui Guy Ritchie (”Snatch”, „Agentul de la U.N.C.L.E.”, filmele „Sherlock Holmes”), care folosește tehnici de filmare inedite, ce țin spectatorul cu sufletul la gură; prin coloana sonoră, dar și prin distribuția lui Jude Law, cu care regizorul a mai colaborat la filmele din seria ”Sherlock Holmes”, în rolul negativ Vortigern, unchiul lui Arthur, regele malefic acaparat de magia neagră.

„Am colaborat grozav pentru ambele filme,” își amintește Law, „deci când Guy m-a abordat pentru a-mi oferi rolul lui Vortigern, am fost din prima curios. El mi-a descris povestea ca fiind un mod de a analiza folclorul britanic mai mult decât istoria, iar acest personaj este un bărbat care se luptă cu circumstanțele, cu propriul ego, cu demonii interiori. Asta m-a intrigat și am așteptat cu nerăbdare să pot lucra din nou cu Guy.”

Și pentru că a venit vorba despre magie, trebuie spus că în ”King Arthur: Legenda sabiei”, film ce poate fi vizionat începând de vineri, 12 mai, pe marile ecrane din toată ţara, magia joacă un rol semnificativ, așa cum toată lumea s-ar fi așteptat, însă nu în stilul clasic. „Merlin a fost mereu cel care a adus magia în legenda lui Arthur, dar noi am vrut să creăm o perspectivă mai vastă cu privire la conceptul de magie, într-un mod nemaivăzut până acum. Imaginați-vă o poveste care să explice universul extins al lui Merlin, modul în care magii au interacționat în sfera muritorilor, inclusiv latura amenințătoare a eforturilor lor. Asta e, până la urmă, perioada medievală spusă din perspectiva lui Guy Ritchie, deci vă puteți aștepta la surprize, iar asta e mereu palpitant,”, spune producătoarea Tory Tunnell.

Warner Bros. Pictures prezintă, în parteneriat cu Village Roadshow Pictures, „King Arthur: Legenda Sabiei”, o producție marca Weed Road/Safehouse Pictures Production și Ritchie/Wigram Production. Pelicula va fi distribuită de compania de divertisment Warner Bros. Pictures și în unele teritorii de Village Roadshow Pictures.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii