Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Potret de miliardar: Augustin Oancea

Compania bucureşteană Tinmar-Ind, deținută și condusă de Augustin Oancea, a reuşit, în mai puţin de zece ani, să devină cel mai mare trader privat de energie electrică din România.
Augustin Oancea 6234818-Mediafax_Group-Silviu_Matei

Augustin Oancea este unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri locali, ale cărui apariţii publice sunt foarte rare. Oancea a făcut primii paşi în comerţul cu energie în 2007, la acel moment Tinmar Ind fiind un business de numai 67 de milioane de lei. De la o companie care avea sub 1% cotă de piaţă, Tinmar Ind a ajuns să controleze, în 2015, 12,57% din piața liberă a energiei, potrivit reprezentanților companiei.

Compania Tinmar-Ind, cu capital integral privat, este una relativ nouă – înfiinţată în 2001, având ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice. După obținerea primului contract, în 2007, Tinmar-Ind îşi începe extinderea afacerii de tranzacţionare pe alte pieţe europene cum ar fi Germania, Ungaria, Austria, Grecia, Serbia, Croaţia, Bulgaria, Cehia sau Slovacia.

Tinmar Ind are numai 70 de angajaţi, care iau energie de la marii producători şi o transferă în halele industriale deţinute de unele dintre cele mai mari companii din România, precum OS Târgoviște, Automobile Dacia, Kronospan, Nepi Invest, Metro Cash&Carry, Doosan IMGB, Lidl, Petrosantander, Arctic și Lukoil.

Din 2016, reprezentanți ai companiei au anunțat divizarea Tinmar Ind în trei entități distincte: Tinmar-Ind (comercializarea combustibililor), Tinmar Energy (furnizarea energiei electrice) și Tinmar Gas (furnizarea gazelor naturale). Acționariatul celor trei noi companii va rămâne același, două dintre cele trei entități acționare fiind controlate de Augustin și Alexandru Oancea.

VEZI CARE A FOST AVEREA LUI AUGUSTIN OANCEA ÎNTRE ANII 2012-2015

AVEREA LUI AUGUSTIN OANCEA ÎN 2012

AVEREA LUI AUGUSTIN OANCEA ÎN 2013

AVEREA LUI AUGUSTIN OANCEA ÎN 2014

AVEREA LUI AUGUSTIN OANCEA ÎN 2015

VEZI AICI MAI MULTE ȘTIRI DESPRE AUGUSTIN OANCEA 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii