FacebookTwitterLinkedIn

Povestea începe în 2008 când proprietarul, Ionuț Popescu, a petrecut un weekend călare la un centru de echitație și a plecat de acolo cu ideea că într-o zi va avea un astfel de loc numai al lui. Plecând de la această vizită și de la hotărârea luată, Ionuț a căutat locul perfect pentru a pune în aplicare visul său. Acesta trebuia să fie aproape de București, undeva la munte, însă la un munte lin, fără piatră, să fie într-o zonă mai puțin cunoscută din punct de vedere turistic și să nu aibă acces din DN1 sau din autostradă. Dorea un loc în mijlocul naturii, fără poluare în jur. Un loc pe care urma să îl dezvolte din punct de vedere turistic și care să fie o alternativă la prea aglomerata Valea Prahovei.

Potcoava și-a deschis porțile în decembrie 2015 într-o zonă înconjurată de verdeață și cu vedere spre Munții Leaota, iar astăzi reprezintă un nume important în rândul iubitorilor de cai și natură, dar și a familiilor cu copii. Atracția principală sunt cei 13 cai blonzi din rasa Haflinger, cai aduși din Tirol și antrenați special pentru a fi potriviți pentru învățare.

Pe lângă cai, majoritatea celor care ajung aici caută liniștea și petrecerea timpului în natură, departe de agitația orașului și se bucură din plin de spațiul exterior extrem de generos pe care îl au la dispoziție, de micul centru SPA, precum și de cazare confortabilă în cele 13 camere (dintre care 8 sunt camere family) cu priveliște asupra Munților Leaota.

Centrul de echitație Potcoava te așteaptă să îi treci pragul oricând în timpul anului, însă este posibil să te intereseze anumite perioade: aici se organizează diferite tabere tematice pentru copii, dar și pentru copii și părinți în vacanțele școlare. Taberele de pictură, engleză, dar, mai ales, echitație au reunit la Potcoava copii cu dragoste de animale, de verde și spații deschise. Copiii au renunțat la telefoane și tablete și și-au petrecut vacanța jucându-se, călărind, descoperind pădurile la pas, modelând lutul sau frământând pâine. La Potcoava accentul este pus pe petrecerea timpului în natură, astfel că cei mici au la dispoziție un loc de joacă exterior foarte mare și bine pus la punct, iar seara se organizează din când în când câte un foc de tabără sau o sesiune de outdoor cooking în foișorul aflat în curte.

Și dacă tot am ajuns la capitolul „mâncare“, la Potcoava se gătește cu produse naturale, selectate de la micii producători locali și în fiecare zi se pregătește un „meniu al zilei“- astfel mâncarea este mereu proaspătă și stă la loc de cinste.