FacebookTwitterLinkedIn

Cele două proiecte prezentate de Poşta Română au reuşit să atragă fonduri nerambursabile din partea Fondului de Ameliorare a Calităţii Serviciilor al Uniunii Poştale Universale (QSF) şi urmează să fie implementate în următoarele 18 luni, a anunțat marți compania.

„Banii vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea de scanere mobile ergonomice care vor oferi posibilitatea operatorilor să aibă mâinile libere în timpul manipulării trimiterilor poştale şi să reducă, astfel, timpul petrecut cu folosirea unui scaner obişnuit. Dispozitivele vor fi instalate pe o mănuşă cu buton de acţionare. 

Totodată, vor fi achiziţionate câte un echipament cu raze X şi un echipament de detecţie substanţe explozive, necesare pentru dotarea Biroului de Schimb Internaţional (BSI) Otopeni“, se arată într-un comunicat.

Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române, a anunțat că societatea intenționează să depună, în viitor, şi alte proiecte pentru a atrage finanţare în scopul achiziţionării de echipamente, dar și pentru dezvoltarea de produse și servicii.