FacebookTwitterLinkedIn

Născut pe 9 noiembrie 1961 în localitatea Tănăsoaia din județul Vrancea, Dorinel Umbrărescu a lucrat până la începutul anilor 1990 în cadrul Întreprinderii Agricole de Stat din localitatea Podu Turcului, județul Bacău, și a continuat în cadrul autobazei Întreprinderii Regionale de Transporturi Auto din aceeaşi localitate.

Spiritul său antreprenorial a început să se facă simțit după anii 1990, când și-a făcut debutul în mediul afacerilor. Acesta a cumpărat inițial două camioane cu care a început să facă transport internațional. În decursul câtorva ani a reușit să ajungă la peste o sută de mijloace de transport.

Drumul său către succes a început să se consolideze, însă, după mai multe contracte cu statul, în mod special cu Compania Naţionala de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Dorinel Umbrărescu a pus bazele celor două companii ale sale care i-au adus succesul, Technostrade şi Spedition UMB, pe care le controlează împreună cu soția sa, Mirela Umbrărescu. În 2013 a tatonat domeniul bancar, cumpărarând 93% din ATE Bank România de la Piraeus Bank.La jumătatea anului trecut acesta a anunțat că va renunța la afacerile sale în domeniul construcțiilor, un sector puternic afectat de criza economică din 2009.

În ediția din 2015 a Forbes 500, omul de afaceri s-a clasat pe locul 10 în topul celor mai bogați 25 de români, cu o avere estimată la 900 de milioane de lei.

VEZI CARE A FOST AVEREA LUI DORINEL UMBRĂRESCU ÎNTRE ANII 2012 – 2015:

AVEREA LUI DORINEL UMBRĂRESCU ÎN 2012

AVEREA LUI DORINEL UMBRĂRESCU ÎN 2013

AVEREA LUI DORINEL UMBRĂRESCU ÎN 2014

AVEREA LUI DORINEL UMBRĂRESCU ÎN 2015

VEZI AICI MAI MULTE ȘTIRI DESPRE DORINEL UMBRĂRESCU