FacebookTwitterLinkedIn

Ele nu neglijează însă nici siguranța căminului lor, 23% dintre ele cumpărând asigurări pentru locuință – 13% PAD – polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale și 10% «Casa Mea» – asigurarea facultativă a locuinţei de la Gothaer”, au anunțat reprezentanții Gothaer Asigurări Reasigurări.

În schimb, pe Asigurările auto (CASCO), domnii au mai multă grijă de acest aspect, fiind cu 77% mai mulți bărbați care încheie astfel de polițe decât femei.

Pe răspundere profesională, dintr-un motiv pe care încă nu ni l-am putut explica, nici economic, nici sociologic sau psihologic, se pare că doamnele care încheie astfel de asigurări sunt cu 101% mai multe decât bărbații! Asigurările de locuință, cu toate că sunt pe «lista de cumpărături» a doamnelor, se pare că tot domnii sunt cei care au mai des grijă de acest aspect. Bărbații au încheiat cu 29% mai multe polițe facultative de locuință și cu 23% mai multe polițe PAD decât femeile”, au subliniat reprezentanții Gothaer.

Datele interne din portofoliul Gothaer mai relevă că bărbații încheie cu 18% mai multe polițe prin platforma online.gothaer.ro decât doamnele. În schimb, ca modalitatea de plată a primelor de asigurare, doamnele nu optează pentru plata poliţelor de asigurare în rate, 97% dintre ele preferând să le achite într-o singură tranșă.

Sigur, un argument ar fi și faptul că în «coșul lor de cumpărături sunt multe asigurări medicale de călătorie în străinătate care se achită, de regulă, integral în momentul contractării”, au detaliat reprezentanții Gothaer.

Portofoliul retail al Gothaer Asigurări Reasigurări este împărțit aproape egal între femei (49%) și bărbați (51%).

Indiferent de modul în care bărbații și femeile înțeleg să se raporteze la asigurări, la Gothaer, toți clienții beneficiază de un tratament egal și transparent, care asigură prevenția împotriva oricărei forme de discriminare pe criterii de sex, vârstă, religie, rasă, categorie socială, naționalitate etc.”, au subliniat reprezentanții Gothaer.