Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Portofoliul Globalworth, spre 1 miliard de euro

Borna de 1 miliard de euro, ca valoare a portofoliului de proprietăți, ar putea fi atinsă de Globalworth în 2016.
nusco tower

Portofoliul existent al companiei de investiții imobiliare Globalworth, condusă de omul de afaceri Ioannis Papalekas are, în prezent, o valoare de piață de 808,8 milioane de euro, potrivit unei evaluări realizate de compania de consultanță imobiliară Coldwell Banker, menționată într-un raport al Globalworth dat publicității astăzi.

În același document, reprezentanții Globalworth spun că au ”progresat cu construcția proiectelor în dezvoltare, care după finalizare vor crește valoarea evaluată a portofoliului companie la circa 1,049 miliarde de euro”. Aceste proiecte au, ca dată de finalizare, anul 2016.

S-ar putea să vă intereseze: Skanska, spre vest?

În prezent, portofoliul companiei cuprinde nouă clădiri, în principal spații office, dar și rezidențiale și industriale și cinci proiecte în diverse stadii de dezvoltare. Cele mai recente achiziții ale Globalworth, finalizate în primul semestru al acestui an, sunt clădirile de birouri Unicredit Tower, Nusco Tower și clădirea A din ansamblul Green Court, dezvoltat de suedezii de la Skanska. Aceste achiziții, împreună cu livrarea a 44.000 de metri pătrați de spații industriale în complexul TAP din Timișoara către Continental, au dus la creșterea cu 102.500 de metri pătrați a suprafeței totale închiriabile deținute de Globalworth, până la nivelul de 336.071 metri pătrați. Veniturile operaționale nete ale companiei au crescut în prima jumătate a acestui an cu 422%, atingând nivelul de 11,75 milioane de euro.

Pe aceeași temă: Fabricile de birouri

Lucrurile nu sunt însă în întregime roz pentru compania Globalworth, în al cărui portofoliu se află și controversata clădire cunoscută sub numele de Cathedral Plaza. Recent, Curtea de Apel Ploiești a anulat hotărârea prin care fusese suspendată executarea deciziei de demontare a Cathedral Plaza, potrivit unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB). ”Desfiinţarea acesteia trebuie dusă la bun sfârşit.Curtea de Apel Ploiești a admis prin decizia nr. 508/11.09.2015 apelul Arhiepiscopiei Romano-Catolice prin care se solicita anularea sentinței civile nr. 351/15.04.2015 și, în rejudecare, a respins cererea de suspendare a executării silite privind desființarea Cathedral Plaza. Hotărârea este definitivă, nefiind supusă recursului”, arată reprezentanții ARCB.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii