FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacția include întreg parcul de birouri, atât achiziția primelor două clădiri deja finalizate din Oregon Park, A și B, cât și clădirea C, aflată în construcție, urmând să fie finalizată la finele anului viitor.

Suntem încântați că o companie de talia Lion’s Head Investments a ales Oregon Park pentru a fi prima sa investiție din București”, Robert Neale, CEO al Portland Trust, unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori de clădiri de birouri din București, începându-și activitatea aici acum 22 de ani.

În prezent, clădirile A și B sunt închiriate integral unor companii internaționale, printre care Oracle, Deloitte, Euler Hermes și Kepler Alten.

Finalizarea formală a tranzacției va avea loc în luna iunie 2018.

Suntem impresionați de calitatea clădirilor și de standardele la care lucrează dezvoltatorul, Portland Trust. Oregon Park este o completare perfectă a portofoliului nostru de clădiri de birouri, care depășește în acest moment 150.000 de metri pătrați și este evaluat la peste 310 milioane de euro. Acesta este doar primul pas din planul nostru ambițios de investiții în România”, Christo Iliev, CEO al Lion’s Head Investments.

Complexul Oregon Park va avea în total trei clădiri de birouri ce vor ocupa o suprafață închiriabilă de circa 70.000 de metri pătrați. Proiectul a obținut certificarea BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), calificativul „Excelent”.

Designul proiectului l-a creat biroul de arhitectură Chapman Taylor, pentru un teren cu o suprafață de aproape 4 hectare, dominat de un spațiu verde generos.

În cadrul acestei tranzacții, casa de avocatură Kinstellar a consiliat cumpărătorul, iar compania de consultanță imobiliară Knight Frank și casa de avocatură Peli Filip au consiliat vânzătorul.

Portland Trust a dezvoltat mai multe proiecte de clădiri de birouri în București, printre care: Floreasca Park, Floreasca 169, Bucharest Business Park și Opera Center. În prezent, Portland Trust are două proiecte în construcție, în București: Clădirea C din Oregon Park, respectiv EXPO Business Park, situat în zona Expoziției, în zona de Nord.

Lion’s Head este un investitor în proprietăți comerciale premium din Europa Centrală și de Est, fiind rezultatul unui joint-venture între fondul de investiții sud-african, Old Mutual Property și AG Capital. Portofoliul de spații de birouri de 150.000 de metri pătrați valorează 310 milioane de euro. În acest portofoliu se remarcă Polygraphia Office Center, de 35.000 de metri pătrați, și Megapark, de 75.000 de metri pătrați. Ambele proiecte sunt închiriate în totalitate unor companii internaționale.

AG Capital este un grup de invesții activ în Sud-Estul Europei, care este format din companii cu experiență în domenii ca investițiile, dezvoltarea, consultanța și administrarea activelor imobiliare, activând în regiune de peste 25 de ani.